Voedings adviezen bij Fitja

Fitter, slanker en sterker worden?

Fitja heeft al ruim 10 jaar ervaring

Wil je afvallen of aankomen? Fitja helpt je door middel van weeklijsten. Hierop staat wat je mag eten, per dag én per maaltijd. Met de handige boodschappenlijsten en recepten maak je de lekkerste gerechten.

Beweeg je veel of weinig? Kies je het natuurlijke, vegetarische, vegan of paleo plan? Heb je diabetes, lactose-intolerantie of een glutenallergie? Fitja kijkt samen met jou wat het beste bij je past. Je ideale gewicht bereiken samen met Fitja? Maak snel een vrijblijvende afspraak voor een intake.

Fit met eiwit

De voordelen van een eiwitrijk menu:

  • Langer een vol gevoel zonder veel calorieën
  • Minder suikers binnenkrijgen
  • Gezond alternatief voor brood en koolhydraten
  • Kracht voor spieren en lichaam
  • Een gezonde huid
  • Stevig haar, sterke nagels en botten

Eiwitten (of proteïnen) zijn de bouwstenen van je alle weefsels in je lichaam. Je spieren gebruiken eiwitten om te herstellen na een training, maar ook je immuunsysteem heeft eiwitten nodig om afweerstoffen aan te maken.

Snelle koolhydraten

Overgewicht is vaak het resultaat van het eten van te veel ‘snelle’ koolhydraten. Het is dus goed om koolhydraatarm te eten, maar hoe doe je dat?

Als je koolhydraatarm eet, mag je dan helemaal geen granen, pasta en rijstproducten meer eten? Mag je echt alleen nog maar vlees en vis? Gelukkig zit dat anders. Koolhydraten vind je namelijk niet alleen in (volle) granen. Ze zitten ook in groente, fruit, noten, zaden en peulvruchten.

Koolhydraatarm eten is een voedingspatroon waarbij je vooral het aandeel suiker, sterk bewerkte producten en zetmeel minimaliseert. Dit zijn de zogenaamde ‘snelle koolhydraten’. Je lijf zet snelle koolhydraten om in vet en ze remmen ook nog eens de vetverbranding.

Eet je volgens de Fitja-weeklijsten, dan vervang je snelle koolhydraten door voedingsmiddelen die rijk zijn aan gezonde voedingsvetten, vezels en eiwitten.

Eten volgens het Fitja-plan vergt iets meer voorbereiding dan het smeren van een boterham voor je werk, maar je eet lekkerder, beter én gezonder!

Dit kun je van ons verwachten

image goes here

Persoonlijk

Op maat gemaakte schema's en wij zijn altijd benaderbaar per app, mail en telefoon.

image goes here

Transparant & eerlijk

Wij zijn eerlijk over wat je nodig hebt en altijd transparant over de kosten.

image goes here

Ambitieus & gedisciplineerd

Wij maken sporten en gezond eten onmisbaar in je leven.

Ben jij klaar om fit te worden?

Specialisten op het gebied van voeding

Jou het beste bieden op het gebied van voeding. Dat is het doel van Fitja Iedereen kan een training verzorgen of eetschema bedenken, maar Fitja maakt voor jou een duidelijk plan op maat. Hoe zit jij in elkaar en wat is je doel? Samen met Fitja behaal je het maximale resultaat. Duurzaam resultaat, transparant en haalbaar.  Wanneer zullen we beginnen?

Gratis intake plannen